DUMARI JA SPUGET ”USVAA PUTKEEN” -ALBUMI ULKONA NYT

DUMARI JA SPUGET ”USVAA PUTKEEN” -ALBUMI ULKONA NYT

Tuomari Nurmion bändi Dumari ja Spuget julkaisee neljännen albuminsa nimeltään Usvaa putkeen 1.2. Levyllä kuullaan uusia rouheampia sovituksia Nurmion tekemistä tutuista klassikkokappaleista.

”Dumari ja Spuget on pitkäaikaisin kokoonpano koko musiikkiurani aikana. Bändi on julkaissut aiemmin albumit Dumari ja Spuget (kultalevy 2013), Bailaa (2014) ja Dumarillumarei (2017). Uusi albumi Usvaa putkeen on näistä kaikkein suoraviivaisin rock-vetoinen kokonaisuus klassisella neljän miehen kitarabändillä. Soitosta kuulee armotta sen, että biisejä on ’jauhettu sisään’ keikoilla. Boogie-vaihde on nyt tapissa!” toteaa Hande.

Nurmion ensimmäisestä albumijulkaisusta Kohdusta hautaan tulee tänä vuonna kuluneeksi 40 vuotta. Artistilla itsellään ei ole erityistä halua puhua taiteilijajuhlavuodesta, mutta neljä vuosikymmentä, 25 studioalbumia, arvostus biisintekijänä ja artistina sekä useita palkintoja ja tunnustuksia kerännyt Nurmio on tehnyt ainutlaatuisen uran suomirockin saralla.

”Tärkein asia voi joskus päästä unohtumaan kaiken säätämisen ja kelaamisen takia. Sen takia tää levy oli ihan pakko tehdä. Rock on katujen ja kellarien musaa. Huutoa ja hakkausta. Perusarvot kunniaan!” Hande jatkaa.

Dumari ja Spuget keikkailevat albumin julkaisun myötä seuraavasti:

22.02. Tampere, Klubi
23.02. Jyväskylä, Lutakko
01.03. Joensuu, Kerubi
02.03. Kuopio, Henry’s
23.03. Helsinki, Nosturi
29.03. Turku, Teatro / Logomo