A.W. Yrjänä tulkitsee yhdessä Kotiteollisuuden kanssa Robinin Magic-kappaletta uudessa Vain elämää -jaksossa

A.W. Yrjänä tulkitsee yhdessä Kotiteollisuuden kanssa Robinin Magic-kappaletta uudessa Vain elämää -jaksossa

Kuuntele Sfinksi täältä.

Legendaarisen rockyhtye CMX:n nokkamiehenä suomalaisille tutuksi tullut laulaja, lauluntekijä, runoilija ja kirjailija A.W. Yrjänä yllätti viime keväänä ilmoittamalla osallistumisestaan Vain elämää -sarjan 14. tuotantokaudelle. Yrjänä kertoi olleensa ohjelman fani heti alusta alkaen ja katsoneensa tarkkaan ohjelman kaikki aikaisemmat tuotantokaudet.

Tänään ohjelmassa vietettiin Robin Packalenin päivää. Yrjänä valitsi Robinin tuotannosta esitettäväksi vuonna 2022 julkaistun kappaleen Magic, joka sai Yrjänän käsittelyssä suomenkielisen tekstin ja uuden nimen Sfinksi. Mukaan biisille lupautui vielä Vain elämää -kollega Jouni Hynysen Kotiteollisuus-yhtye.

Minulle oli selvää, että ottaisin käsittelyyn Robinilta uuden kappaleen. Tuottaja ehdotti Magicia, ja päätimme tehdä siitä suomenkielisen version. Alkuperäinen kappale käsittelee taikuutta ihimisten välillä, hetken ihastusta ikuisuuden peilinä. Minä halusin käsitellä toisenlaista magiaa, ihmisen kasvua sielullisena olentona. Otin tekstiin kuvastoa mystiikasta: egyptiläisest kuolleiden kirjasta ja Kabbalasta. Tietysti. Sitten keksimme pyytää taustaorkesteriksi Kotiteollisuuden, ja ne hullut suostuivat! Oman jännityksensä toi se, että kappaletta ei oltu vielä julkaistu Yhdysvalloissa, joten sovitusluvan saaminen kesti kansainvälisessä myllyssä ihan viime hetkeen, esitystä edeltävään päivään. Jännitti kyllä, sillä varasuunnitelmaa ei ollut, Yrjänä kertoo.

Promokuvia täällä.

Instagram: @akimesokosmos

www.vallilamusichouse.fi

 

LEVY-YHTIÖ
Vallila Music House Oy
Gabi Hakanen
gabi.hakanen@vallilamusichouse.fi
+358 400 878 586

OHJELMAMYYNTI
Vallila Music House Live
Olli Vartiainen
keikkaolli@gmail.com
+358 40 966 5230

TIEDOTUS
Sony Music Finland
Sami Rikala
sami.rikala@sonymusic.com
0400 766 879

JAKELU
Sony Music Finland