uutiset

TUOMARI NURMIO MAAILMAN ONNELLISIN KANSA?

TUOMARI NURMIO MAAILMAN ONNELLISIN KANSA?

Kuuntele albumi:  https://lnk.to/Tuomari-Nurmio-MOK

Tuomari Nurmion reitti on kulkenut mutkitellen tuhannen kapakan ja monen tuhannen oivalluksen kautta tähän pisteeseen, jossa hänestä käytetään jo latinankielistä ilmaisua primus inter pares. Viime vuonna 70 vuotta täyttänyt äkkiväärän rock-ilmaisun isä julkaisee jälleen uuden albumin Maailman onnellisin kansa 11.6. Se on jo kuudella vuosikymmenellä musiikkia julkaisseen Nurmion noin 26. albumi.

Kirjoittajan on kirjoitettava ja muu on mahdottomuus: ”Oli helpompaa tehdä nämä biisit, kuin jättää tekemättä”, Nurmio lakonisesti toteaa.

”Levy syntyi vaivattomasti korona-ajan puhdetyönä kuin pärekori savupirtin nurkassa konsanaan. Maailman onnellisin kansa sisältää kosolti intertekstuaalisia viitteitä pop-kollegoihin aina 1700-luvulta tähän päivään, Bellmanista Irwinin kautta Andyyn. Albumilla kommentoidaan sarkastisesti some-ilmiöitä, julkkiksia ja päivänpolitiikan naurettavuuksia. Se on helposti lähestyttävä ja populistinen, eli tarjoaa yksinkertaisia ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin. Teimme tällä ketaa mahdollisimman kaupallisen albumin”, hän jatkaa.

Perusbändinä albumilla ovat Nurmion luottosoittajat Tohtori Hillilä (rummut), Miikka Paatelainen (kitara ja basso) sekä Pekka Gröhn (piano ja koskettimet). Biisikohtaisia vierailijoita on mukana useita.

Dumarille on vuosien saatossa satanut huomionosoituksia, kuten muun muassa Eino Leino -palkinto, Teosto-palkinto, Juha Vainio -sanoittajapalkinto, Emma-pystejä ja Helsinki-mitali.

www.facebook.com/TuomariNurmioVirallinen