Tuomari Nurmio julkaisee uuden singlen Maailman onnellisin kansa perjantaina 14.5.2021

Tuomari Nurmio julkaisee uuden singlen Maailman onnellisin kansa perjantaina 14.5.2021

Tuomari Nurmio – Maailman onnellisin kansa

Viime vuonna 70 vuotta täyttänyt Tuomari Nurmio edustaa suomalaisen popmusiikin historiaa, nykyisyyttä ja taipumatonta tarvetta kulkea omia reittejään. Jo kuudella vuosikymmenellä musiikkia julkaissut teräväkynäinen Nurmio julkaisee 14.5. uuden singlen Maailman onnellisin kansa. Se on Tuomari Nurmion 11.6. ilmestyvän albumin nimibiisi.

Oli helpompaa tehdä nämä biisit, kuin jättää tekemättä. Yritin olla kirjoittamatta lauluja, mutta se ei vaan onnistunut”, Nurmio toteaa.

Maailman onnellisin kansa -kappaleessa kerrotaan sarkastisen huumorin kautta suomalaisuudesta. Suomi on Maailman onnellisuusraportin mukaan jo neljättä vuotta peräkkäin maailman onnellisin maa. ”Se on hieno asia suomibrändille, mutta kyllä me nähdään, että homma ei ole vielä valmis. Suomalaiseen mielenlaatuun kuuluu jonkinlainen vinous, ja tätäkään saavutusta ei ihan purematta niellä. Alkoholismi, perheväkivalta ja muukalaiskammo ovat edelleen voimissaan. Näitä teemoja lähestytään tekstissä huumorin keinoilla. Jotkut asiat naurattavat ja toiset taas ei”, Nurmio kertoo.

Tuomari Nurmion ensimmäinen levy Kohdusta hautaan julkaistiin vuonna 1979. Nurmio on mittavan uransa aikana julkaissut yli kaksikymmentä albumia ja hänet on palkittu lukuisilla palkinnoilla (mm. Eino Leino -palkinto, Juha Vainio -sanoittajapalkinto, Teosto-palkinto, Erikois-Emma, Helsinki-mitali).