Tommi Läntinen meets Herreys – jättihitti Diggiloo Diggiley kuultiin Vain elämää -ohjelmassa

Tommi Läntinen meets Herreys – jättihitti Diggiloo Diggiley kuultiin Vain elämää -ohjelmassa

Tommi Läntinen meets Herreys! Kuuntele Tommin uudelta singleltä kuinka hän tulkitsee Herreysin kanssa ruotsalaistrion huikean hitin Diggiloo Diggiley, jolla yhtye voitti Euroviisut vuonna 1984. Kappale on Tommin toinen singlenosto kuluvalta Vain elämää -kaudelta, jonka hän esitti eilen Meiju Suvaksen päivänä. Tommi on esittänyt ohjelmassa sykähdyttäviä tulkintoja kollegoidensa biiseistä, kuten esimerkiksi Erika Vikmanin Häpeästä, Pete Parkkosen Portaista ja Mikko Alatalon klassikosta Hengitä sisko. Tommin ja Herreysin yhteinen Diggiloo Diggiley -single on kuultavissa Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa.

Tommi itse analysoi legendaarista Herreysin hittiä seuraavasti:
”Tuo pop-biisi on kuin huippuunsa viritetty kilpa-auton kone. Ei formulan, vaan pikataipaleita kiitävän ralliauton kone. Taitavissa käsissä se kestää taipaleet toisensa jälkeen ja lopulta sen piskuisen konepellin päällä suihkutellaan voitonjuhlassa kuohuvia. Euromestarina, euroviisuvoittajana. Duurissa edelleen, tietysti.”

Kappale ei ole pelkästään sitä, miltä se kuulostaa, Tommi painottaa:
”Diggiloo on pienistä osista tehty laulu elämisen onnesta ja kutkuttavasta uteliaisuudesta tulevaan. Kultaisin kengin kadun kulman taa, Esplanadia pitkin tulevaisuuteen. Biisinä näennäisen helppo, oikeasti pienistä hienomekaniikan osista koottu. Kertsit kertseinä, säkeistöt täynnä muuttuvia osia. Lopuketta myöten huolellista tekoa. Kolmen minuutin taikatemppu. Mestariteos!”

Per, Richard ja Louis Herreyn muodostama trio oli yksi 1980-luvun suosituimmista yhtyeistä Euroopassa sekä parhaiten myynyt popyhtye Ruotsissa 1980-luvulla. Diggiloo Diggiley oli heidän euroopanlajauinen jättihittinsä, joka elää ja tunnetaan edelleeen. Herreys oli ensimmäinen eurooppalainen poikabändi ja tasoitti näin tietä muutamaa vuotta myöhemmin seuranneelle poikabändien suursuosiolle.

Tommista
Tommille kuluva vuosi on ollut kiireinen. Isojen festarikeikkojen ja duokeikkojen lisäksi hän julkaisi uuden studioalbumin Elämä kantaa mua ja oli yksi UMK-kilpailun finalisteista helmikuussa. Lisäksi hän solmi juuri ohjelmamyyntisopimuksen Warner Music Liven kanssa, mikä Tommin sanoin tuntuu mahtavalta ja luontevalta. Nyt hän on taas valmis uuteen ja tulkitsee kollegoidensa biisejä eri tyylilajeista ja tuo niihin mukaan omaa rohkeaa persoonaansa ja ripauksen rock-estetiikkaansa.

Tommin vaiherikas ura on dynaamisessa eteenpäin suuntaavassa vaiheessa. Hänen tunnettuja hittejään yli neljänkymmenen vuoden ajalta ovat muun muassa Via Dolorosa, Rööperin kuu, Kevät ja minä, Syvälle sydämeen sattuu sekä Boycottin kanssa julkaistu klassikko Gotta rock. Tommi on julkaissut uransa aikana lukuisia albumeita eri kokoonpanoissa, tehnyt tuhansia keikkoja ja yhteistyötä eri artistien kanssa. Hänelle on myönnetty neljä kulta- ja kaksi platinalevyä.

Elämä kantaa –levyn on julkaissut Vallila Music House ja se on saatavana digitaalisten formaattien lisäksi vinyylinä ja cd-levynä.

Voit kuunnella levyn täältä:
https://TommiLantinen.lnk.to/elamakantaamua

https://tommilantinen.fi
https://www.facebook.com/TommiLantinen/
https://www.instagram.com/tommilantinenofficial/
https://vallilamusichouse.fi/
facebook.com/VallilaMusicHouse/
instagram.com/vallilamusichouse/