Tommi Läntinen julkaisee uuden albumin Elämä kantaa mua 18.2.2022

Tommi Läntinen julkaisee uuden albumin Elämä kantaa mua 18.2.2022

– Kyseessä ensimmäinen studioalbumi kymmeneen vuoteen
– Tommi osallistuu UMK-kilpailun finaaliin lauantaina 26.2.2022


Tommi Läntinen julkaisee uuden studioalbumin Elämä kantaa mua 18. helmikuuta 2022. Kyseessä on pitkän linjan musiikkimiehen ensimmäinen uutta musiikkia sisältävä studioalbumi kymmeneen vuoteen. Tommi osallistuu UMK-kilpailun finaaliin 26. helmikuuta 2022 albumin nimisinglellä Elämä kantaa mua. Levyn julkaisee Vallila Music House ja se on saatavana digitaalisten formaattien lisäksi vinyylinä ja cd-levynä.

Tommi on työstänyt uutta albumiaan huolella reilun vuoden ajan yhdessä tuottajien Aki Sihvosen ja Erno Laitisen kanssa. Vastaavana tuottajana on toiminut Vallila Music Housen Gabi Hakanen. Tommin tuttu, vuosikymmenten aikana syventynyt ääni soi uudella levyllä komeasti ja tulkintaan on tullut mukaan uudenlaista pehmeyttä ja vivahteita. Tommin läsnäolo  tuntuu kappaleissa voimakkaana ja biisien tarinoissa on hänelle luontaista sanomaa. Levyn yleisilme on rento ja hyväntuulinen. ”Tämä on mun käsitys rockista 2020-luvulla”, Tommi sanoo.

Albumin biisit valittiin huolella Tommin ja tuottajien yhteistyössä. ”Meillä oli koko ajan yhtenevä näkemys siitä, miltä mun musan haluttiin kuulostavan tässä ajassa”, Tommi sanoo. ”Kivaa oli, vaikka välillä oli myös haasteita matkassa, kun hioimme lopputulosta. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen ja rohkenen väittää, että kyseessä on urani paras albumikokonaisuus”, hän jatkaa.

Tommi on sanoittanut ja säveltänyt suuren osan kappaleistaan yhdessä Janne Rintalan ja Aki Sihvosen kanssa, mutta mukana on myös muita kirjoittajia, kuten Lauri Tähkä ja Timo Kiiskinen, joiden käsialaa on levyn ensimmäisen single, Metsäjätti-elokuvan tunnuskappale ja suuri radiohitti Meidän murusia. Radiohitiksi jo muodostunut uutuussingle Elämä kantaa mua on Haloo Helsinki! -yhtyeen Leo Hakasen ja Jere Marttilan säveltämä ja Elli Haloon sanoittama. Kirjoittajina uutuuslevyllä vierailevat myös Samuli Sirviö, Leo Stillman ja Tommin poika Ilmari Läntinen.

Tommin tunnettuja hittejä yli neljänkymmenen vuoden ajalta ovat muun muassa Via DolorosaRööperin kuuKevät ja minäSyvälle sydämeen sattuu sekä Boycottin kanssa julkaistu klassikko Gotta rock. Tommi laulaa tälläkin levyllä samoista elämän peruskysymyksistä kuin tähänkin saakka; rakkaudesta, sen ongelmista ja päättymisestä, onnesta ja onnistumisesta sekä ennen kaikkea myös rockin maailmaan niin oleellisesti kuuluvasta vapauden tunteesta.

Tommi on julkaissut yli 40 vuotta kestäneen uransa aikana lukuisia albumeita eri kokoonpanoissa, tehnyt tuhansia keikkoja ja yhteistyötä eri artistien kanssa. Hänelle on myönnetty neljä kulta- ja kaksi platinalevyä. Tommi toteaakin: ”Vuodet ovat kulkeneet siivin, joskus vähän nokisinkin ja edelleen olen toteuttamassa nuoren pojan unelmaani. Omasta mielestäni olen tehnyt urani parhaan levyn. Se on ihmeellistä ja ihanaa”, Tommi kiteyttää.

https://tommilantinen.fi
https://www.facebook.com/TommiLantinen/
https://www.instagram.com/tommilantinenofficial/
vallilamusichouse.fi
facebook.com/VallilaMusicHouse/
instagram.com/vallilamusichouse/