Emppu Suhosen Herätä Helsingin yö -sooloalbumi julkaistaan 25.8.

Emppu Suhosen Herätä Helsingin yö -sooloalbumi julkaistaan 25.8.

Tiktakin ja The Rasmuksen riveistä tutuksi tullut Emppu Suhonen julkaisee 25.8. ensimmäisen sooloalbumin omalla nimellään. Emppu juhlistaa levyä soittamalla yksitoista keikkaa Haloo Helsinki! -yhtyeen lämmittelijänä Helsingin Tavastia-klubilla 24.8.-9.9. Keikoista yhdeksän on jo loppuunmyyty, mutta sunnuntain 3.9. ikärajattomalle keikalle sekä torstaille 7.9. löytyy vielä lippuja.

Herätä Helsingin yö -albumi koostuu kokonaan Empun sävellyksistä ja sanoituksista. Albumia on Empun kanssa ollut tekemässä Erno Laitinen (Haloo Helsinki!, Sami Yaffa, CMX, The 69 Eyes, Michael Monroe). Levyltä on singleinä julkaistu jo kappaleet Uusia tatuointeja, Tää laulu on sun ja Melissa.

Vaikka olen tehnyt musaa koko elämäni, tähän albumiin latautuu erityisen paljon tunnetta. Herätä Helsingin yö on ensimmäinen levy, jonka julkaisen omalla nimelläni ja omalla äidinkielelläni. Piti kasvaa ihmisenä ja muusikkona, jotta olin valmis tähän. Nyt mulla oli riittävästi tarinoita kerrottavana. Herätä Helsingin yö on levyllinen lauluja mun elämästä, ja niistä asioista, joita ympärilläni näen. Albumin biiseissä kerrotaan eri elämänvaiheista, kohtaamisista, rakkaudesta, luopumisesta ja kasvusta, Emppu kertoo.

Sooloalbumin ja siihen liittyvien keikkojen lisäksi Emppu jatkaa The Rasmuksen kitaristina. Ennen The Rasmus-pestiä Emppu on keikkaillut mm. Mira Luodin kanssa sekä vaikuttanut omissa yhtyeissään Damessa ja Alavalassa, joiden musiikki on Suhosen käsialaa.

Bändeissä soittaminen on ihanaa, mutta vuosien varrella heräsi kasvava tarve olla myös sooloartisti. Biisien kirjoittaminen bändille on kuitenkin vähän erilaista kuin itselleen. Tällä Herätä Helsingin yö -albumilla sain toteuttaa itseäni varsin omavaltaisesti sekä biisintekijänä että muusikkona. Se johti myös siihen, että tämän levyn lyriikat ovat erittäin rehellisiä ja kuvaavat tosielämää. Ensimmäistä kertaa uskalsin kertoa tapahtumista ja tunteista niin kuin ne ovat sen sijaan, että ottaisin ulkopuolisen kertojan äänen, Emppu jatkaa.

BIISLISTA:
Melissa
Pariisi
Tää laulu on sun
Alppila
Rakkaus on kuin
Uusia tatuointeja
Pidän sulle seuraa
En osaa viheltää
Herätä Helsingin yö
Muutaman dollarin jumala
Ääretön

Linkit:
Lataa Empun mediakuvat täältä
vallilamusichouse.fi

LEVY-YHTIÖ
Vallila Music House Oy
Gabi Hakanen
gabi.hakanen@vallilamusichouse.fi
+358 400 878 586

OHJELMAMYYNTI
Vallila Music House
Olli Vartiainen
keikkaolli@gmail.com
+358 40 966 5230

TIEDOTUS
Liekki Promotion Oy
Nora Norrlin
nora.norrlin@liekkipromotion.com
+358 40 846 0116

JAKELU
Sony Music Finland