Reggaekokoonpano Kari Aalto & Rastakarain uusi single ”Lemmy on menny” on kunnianosoitus edesmenneelle legendalle

Reggaekokoonpano Kari Aalto & Rastakarain uusi single ”Lemmy on menny” on kunnianosoitus edesmenneelle legendalle

Albumi “Summer Is Fun Fun Fun” julkaistaan 5. kesäkuuta

Katso ”Lemmy on menny” -lyriikkavideo tästä.

Julkaisu: Vallila Music House
Jakelu: Sony Music Finland

Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen solistina tunnettu Kari Aalto perusti viime vuonna uuden reggae-yhtyeen nimeltä Kari Aalto & Rastakarai. Kokoonpano julkaisi tänään uuden singlen ”Lemmy on menny”, joka on kunnianosoitus Aallon suurelle idolille, edesmenneelle Motörhead-solisti Lemmy Kilmisterille.

”Lemmy Kilmister oli mun idoli, mutta sitten tosiaan Lemmy Kilmisterhän kuoli. Se ei oo enää ollut pitkään aikaan elossa ja se oli tosi harmi juttu. Jostain syystä päähän loksahti, että teen sellasen reggae-biisin ku Lemmy on menny”, kuvailee Kari Aalto kappaleen syntyä.

Yhtyeen piti julkaista ensi viikolla debyyttialbumi ”Summer Is Fun Fun Fun”, mutta julkaisu siirtyy koronaviruksen aiheuttamien jakeluteknisten ongelmien vuoksi kesäkuun 5. päivään. Albumi on silloin saatavilla vinyylinä, CD:nä sekä digitaalisena. Albumi sisältää ”Lemmy on menny” -singlen lisäksi aiemmat julkaisut ”Love And Peace” ja ”Saba-daba duba-daba”/”Piknikillä”.

Kahdeksanhenkinen Kari Aalto & Rastakarai sai alkunsa Pertti Kurikan Nimipäivien lopetettua uransa. Siirtymä reggaen pariin oli luonteva:

”Pertti Kurikan Nimipäivät loppui ja siinä oli monta vuotta ilman bändiprojektia. Jostain syystä keksin yksi kerta, että aletaanpas tekemään suomenkielisiä reggae-biisejä. Ensimmäinen oli Saba-daba duba daba ja toinen oli Piknikillä, mutta sit alkoi tulla lisää reggae-kappaleita ja jossain vaiheessa niitä alettiin soittamaan ja laulamaan meidän työpaikalla.

Sittenhän siinä niin kävi et tää Saba-daba duba-daba -biisi tuli YouTubeen ja sai kauheen suosion niin tässä nyt ei olla enää punk-muusikko vaan ollaan nykyinen reggae-muusikko”, kertoo Kari Aalto.

Kari Aalto & Rastakarai tuo aitoa Jamaika-soundia suoraan Helsingin Kalliosta. Bob Marleyn ja Peter Toshin henki ja rytmi ovat vahvasti läsnä bändin soinnissa, unohtamatta Beach Boysin ja Buddy Hollyn merkitystä Karin suurina musiikillisina innoittajina. Kari Aalto & Rastakarai -yhtye tullaan näkemään myös keikoilla lähiaikoina.

Biisit albumille Kari on kirjoittanut yhdessä tuottaja Hannu Pikkaraisen kanssa. Sanoituksista Kari vastaa yksin omintakeisella tyylitajulla ja intohimolla. Kallio, luonto, polkupyörät, Lemmy, piknik ja laitapuolen kulkijat saavat erityshuomion Karin tarinoissa.

Albumi julkaistaan ja keikat myydään musiikkituotantoyhtiö Vallila Music House Oy:n kautta.

Pressikuvat ovat ladattavissa täältä.