Reggaekokoonpano Kari Aalto & Rastakarai julkaisi debyyttialbumin ”Summer Is Fun Fun Fun”

Reggaekokoonpano Kari Aalto & Rastakarai julkaisi debyyttialbumin ”Summer Is Fun Fun Fun”

”Jostain syystä keksin yksi kerta, että aletaanpas tekemään suomenkielisiä reggae-biisejä”

 Kuuntele ”Summer Is Fun Fun Fun” tästä: LINKKI

 Julkaisu: Vallila Music House

Jakelu: Sony Music Finland

Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen solistina tunnettu Kari Aalto perusti viime vuonna uuden reggae-yhtyeen nimeltä Kari Aalto & Rastakarai. Yhtye julkaisi tänään debyyttialbumin ”Summer Is Fun Fun Fun”, joka sisältää jo julkaistut singlet ”Lemmy on menny”, ”Love And Peace” ja ”Saba-daba duba-daba”/”Piknikillä”. Albumi on julkaistu vinyylinä, CD:nä sekä digitaalisena.

Kahdeksanhenkinen Kari Aalto & Rastakarai sai alkunsa Pertti Kurikan Nimipäivien lopetettua uransa. Siirtymä reggaen pariin oli luonteva:

Pertti Kurikan Nimipäivät loppui ja siinä oli monta vuotta ilman bändiprojektia. Jostain syystä keksin yksi kerta, että aletaanpas tekemään suomenkielisiä reggae-biisejä. Ensimmäinen oli Saba-daba duba daba ja toinen oli Piknikillä, mutta sit alkoi tulla lisää reggae-kappaleita ja jossain vaiheessa niitä alettiin soittamaan ja laulamaan meidän työpaikalla.

 Sittenhän siinä niin kävi et tää Saba-daba duba-daba -biisi tuli YouTubeen ja sai kauheen suosion niin tässä nyt ei olla enää punk-muusikko vaan ollaan nykyinen reggae-muusikko”, kertoo Kari Aalto.

Kari Aalto & Rastakarai tuo aitoa Jamaika-soundia suoraan Helsingin Kalliosta. Bob Marleyn ja Peter Toshin henki ja rytmi ovat vahvasti läsnä bändin soinnissa, unohtamatta Beach Boysin ja Buddy Hollyn merkitystä Karin suurina musiikillisina innoittajina. Kari Aalto & Rastakarai -yhtye tullaan näkemään myös keikoilla lähiaikoina.

Biisit albumille Kari on kirjoittanut yhdessä tuottaja Hannu Pikkaraisen kanssa. Sanoituksista Kari vastaa yksin omintakeisella tyylitajulla ja intohimolla. Kallio, luonto, polkupyörät, Lemmy, piknik ja laitapuolen kulkijat saavat erityshuomion Karin tarinoissa.

Albumi julkaistaan ja keikat myydään musiikkituotantoyhtiö Vallila Music House Oy:n kautta.

 Pressikuvat ovat ladattavissa täältä: https://vallilamusichouse.fi/artistit/kari-aalto-rastakarai/

www.facebook.com/kari.aalto.77

www.vallilamusichouse.fi