KALEVALA ELÄVÄNÄ TAI KUOLLEENA VOL 1 -ALBUMI JULKAISTAAN 30.8.2019

KALEVALA ELÄVÄNÄ TAI KUOLLEENA VOL 1 -ALBUMI JULKAISTAAN 30.8.2019

30. elokuuta julkaistaan Kalevala elävänä tai kuolleena Vol 1 -albumi (LP/CD). Äänitteellä esiintyy mielenkiintoinen kattaus kotimaisia artisteja, joita ei suoralta kädeltä osaisi yhdistää Kalevalaan. Mukana ovat Tuomari Nurmio & Tohtori Hillilä, Paleface & Maija Kauhanen ja Paleface & Mikko Heikinpoika, Ismo Alanko, Faarao Pirttikangas & Nubialaiset, Pekko Käppi & K:H:H:L, Mara Balls, Jaakko Laitinen & Väärä raha sekä Suistamon Sähkö. Taiteilijoille on annettu vapaat kädet tulkita omaa ristiriitaista suhdettaan tähän klassikkoon, ja mitä mielenkiintoisimpia esityksiä on kohta kuultavissa tällä äänitteellä. Kaikki kappaleet ovat uusia, nimenomaisesti tälle levylle sävellettyjä ja sanoitettuja biisejä.

1. PALEFACE & MAIJA KAUHANEN – TIETÄJÄN TIE
2. TUOMARI NURMIO & TOHTORI HILLILÄ – TULIKIPINÄ
3. PEKKO KÄPPI & K:H:H:L – AINO
4. MARA BALLS – VÄKI
5. ISMO ALANKO – VIHAAN KALEVALAA
6. FAARAO PIRTTIKANGAS & NUBIALAISET – LAULUT LUODUILLE
7. MARA BALLS – ILMAN IMPI *
8. TUOMARI NURMIO & TOHTORI HILLILÄ – EKSYIN TUONELAN TUVILLE
9. SUISTAMON SÄHKÖ – TUONELAN TYTTÖ
10. PEKKO KÄPPI & K:H:H:L – KIROHEVONEN
11. PALEFACE & MIKKO HEIKINPOIKA – LOITSU
12. FAARAO PIRTTIKANGAS & NUBIALAISET – PUUTARHA
13. JAAKKO LAITINEN & VÄÄRÄ RAHA – VOYAGER

(* LP:llä mukana yksi biisi vähemmän)

KALEVALAFEST

Sanataiteilijat Juha Hurme ja Tuomari Nurmio ovat sysänneet liikkeelle äänitteen lisäksi myös KalevalaFest-hankkeen, jonka tavoitteena on monitaiteellinen, -kulttuurinen ja -tieteellinen yllätyshyökkäys kalevalaisen kansanperinteen kimppuun.

Kalevala elävänä tai kuolleena -festivaali on uusi tapahtuma Helsingin kulttuuritarjonnassa. Vuonna 2019 se järjestetään 20.-21.9. Tavastia-klubilla. Festivaalilla esiintyvät levyn artisteista muun muassa Pekko Käppi & K:H:H:L, Jaakko Laitinen & Väärä raha, Tuomari Nurmio & Tohtori Hillilä, Mara Balls, Suistamon Sähkö, Faarao Pirttikangas & Nubialaiset ja Juha Hurme. Koko festivaalin ennakkohintaiset liput ovat myynnissä Tiketissä.

Syksyllä 2019 KalevalaFest, eli KaFe -Klubeilla esiintyvät levylle kappaleita tehneet artistit ja lisäksi siellä nähdään Hurmeen kirjoittamia lyhyitä teatteriesityksiä ja tietoiskuja. Klubit pidetään G Livelabissa, Helsingissä. Niiden tarkka ohjelma julkistetaan ja liput tulevat myyntiin kesäkuussa.

www.kalevalafest.fi
Facebook: kalevalafest
Instagram: @kalevalafest

Kuvia: http://bit.ly/kalevalafest_kuvat